تاریخ : شنبه, ۱۸ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 9 August , 2025

اخبار ویژه

عصمت محمد دوست فرماندار خمام: احداث مجمتع اداری مطالبه جدی مردم خمام است/ ما از تعاملات استقبال کرده و آماده پاسخگویی به پرسش ها و ابهامات هستیم رقابت‌های درون‌حزبی یا مدیریت جدید؟ «محمدرضا ابراهیمی» بازیگر اصلی تغییرات در حزب اعتماد ملی گیلان روایت حماسه هزار ساله مردم گیلان در دومین کنگره شهدای استان سردار حمید دامغانی: گیلان پرچمدار حماسه، توحید و مقاومت در طول تاریخ” شعار دومین کنگره شهدای گیلان است «در پرشتاب‌ترین روزگار، قلم‌های شما نگهبانان بیدارِ آگاهی‌اند» پیام سرپرست اداره کل سیاسی، تقسیمات کشوری استانداری گیلان خطاب به رسانه‌های گیلان  حق شناس استاندار گیلان در تالار مرکزی رشت: باید از نگاه ریشه‌ای رسانه‌ها بهره گرفت/فعالیت رسانه‌ای ساعت مشخصی ندارد/باید پذیرفت که رسانه، زبان مردم است و مسئولان نباید از بیان صریح آن برآشفته شوند./خبرنگاران گیلانی همواره صریح، مطالبه‌گر و پیشگام بوده‌اند و مسئولان باید از ظرفیت‌های آنان برای حل مشکلات استان بهره‌مند شوند

0

«کلوچه فومن» سوغاتی جذاب برای گردشگران

  • کد خبر : 13786
  • 03 فروردین 1402 - 22:47
«کلوچه فومن» سوغاتی جذاب برای گردشگران
«کلوچه فومن» سوغاتی جذاب، برای گردشگران است که به دلیل عدم استفاده از مواد نگه دارنده در داخل آن از سالم ترین شیرینی ها به شمار رفته است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف: یکی از شهرهای گردشگر پذیر ایران و جلگه‌ای گیلان است که به دلیل وجود مجسمه‌های زیبا، به شهر مجسمه‌ها شهرت دارد.
ماسوله زیبا و قلعه رودخان مستحکم دو قطب گردشگری این شهرستان به شمار می‌روند که همه ساله میزبان گردشگران و مسافران بسیاری از سراسر جهان و ایران است.
جالب اینجاست که با داشتن همه ظرفیت‌های تاریخی و توریستی در شهرستان، بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی «کلوچه فومن» را بهانه حضور خود در فومن عنوان می‌کنند.
این محصول خوشمزه که پیش‌تر به نان «قندی» شهرت داشته و در نانوایی‌های فومن به تعداد محدودی پخت می‌شد به مرور زمان به یکی از بهترین کلوچه‌های خوش‌طعم کشور تبدیل شده که پیشینیان نخستین پخت آن را مربوط به سال‌های دوره پهلوی اول می‌دانند.

«کلوچه فومن» با ترکیبات خاصی ساخته شده و نوعی کلوچه مغز دار بوده که از دولایه تشکیل شده که لایه داخل با لایه بیرون کامل متفاوت و حاوی مغز گردو، جوز هندی، دارچین، هل، شکر و روغن (حیوانی) است برخی از کلوچه پزان نیز با گردو و یا پسته آن را تزئیین کرده و به وسیله مهر نقش دار می‌کنند.
قدیمی‌های این صنف این محصول را به دلیل عدم استفاده از مواد نگه دارنده در داخل آن از سالم‌ترین شیرینی‌ها عنوان می‌کنند  بر همین اساس علاقمندان این کلوچه خوشمزه را به عنوان عصرانه و معمولاً با چای میل می‌کنند.
امروزه با استقبال مردم علاوه بر فومن، پخت این کلوچه در دیگر نقاط استان و کشور معمولاً توسط قنادان گیلک زبان صورت می‌گیرد و حالا این کلوچه گرد ۱۰۰ گرمی تبدیل به پرفروش‌ترین سوغاتی شهرستان فومن تبدیل شده است

لینک کوتاه : http://avayelatif.ir/?p=13786

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.