به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف :معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان در راستای اجرای طرح هماهنگ «تقدیر از مفاخر قرآنی استان گیلان» همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم امروز، ۱۰ اردیبهشتماه در مجتمع آموزشی پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی گیلان برگزار شد از خانواده قرآنی فلاحپور و نخبگان قرآنی استان تقدیر کرد.
محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان در این مراسم، اظهار کرد: اجرای طرح هماهنگ تقدیر از مفاخر قرآنی با هدف ارج نهادن به مقام شامخ استاد، معلمان و فعالان قرآنی که مستمر در راه ترویج فرهنگ قرآنی تلاش کردهاند، در سازمان جهاددانشگاهی گیلان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه قرآن معجزه جاودانه پیامبر گرامی اسلام(ص) بوده که سراسر برکت، رحمت، خیر و عافیت است، افزود: به برکت قرآن انسان از ظلمات به نور هدایت میشود و به عبارتی قرآن برای انسان معرفت میآورد.
شادپور با بیان اینکه توفیقات استان گیلان در زمینههای قرآنی مرهون تلاشهای ارزشمند پیشکسوتان و مربیان و فعالان قرآنی است، گفت: فرهاد فلاحپور یکی از مفاخر قرآنی استان است که امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاحپور پرورش یافتهاند.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی گیلان با بیان اینکه خانواده قرآنی فلاحپور خود را وقف قرآن کردهاند، تصریح کرد: آموزش صحیح قرآن کریم دغدغه استاد فلاحپور است، شاگردان ایشان در عرصههای ملی و بینالمللی حائز رتبههای برتر میشوند؛ در واقع استاد فلاحپور صدها حافظ و قاری بینالمللی و جهانی را تربیت کرده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاحپور در مسیر آموزش قرآن از سرمایههای مادی و معنوی خویش هزینه میکند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سالها تلاش استاد فلاحپور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاسهای قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار میشود.
وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و افزود: باید از آموزههای دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمههای فرهنگی مصون بمانیم.
فرهاد فلاحپور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی میتازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.
وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیبپذیری انسان در برابر هجمههای فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمیدانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و غیره استفاده میکنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.
این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم میشود.
وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و تأکید کرد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل میشود.
فلاحپور، قرآن را هدایتگر همه انسانها دانست و افزود: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن میگذرد، ترتیل مهمترین ویژگی قرائت قرآن است.
در این مراسم از خانواده قرآنی فلاحپور، استاد حاج فرهاد فلاحپور، همسر محترمه و عروس گرامی ایشان، استاد و قاری بینالمللی دکتر حاج محمد فلاحپور و استاد اميرحسين فلاحپور
و همچنین شاگردان استاد فلاحپور:
اميدرضا رحیمی – نفر اول حفظ کل جهان
مهنا قنبری – نفر اول حفظ کل دانشآموزی جهان
محمدرضا جعفرپور – نفر دوم حفظ کل دانشآموزی جهان و صاحب اثر فاخر قرائت ترتیل کل قرآن در جهان اسلام
رضا رضایی – حافظ کل منتخب مسابقه بینالمللی کویت
محمدجواد قربانزاده
فاطمه تسنیم احدی
سیده طهورا نورانی