تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

اخبار ویژه

۲۲ اسفندآغاز ثبت نام انتخابات شوراهای شهر و روستا/ رویکرد رسانه آوای لطیف برای انتشار خبر کاندیدا برمبنای عملکرد و برنامه می باشد بنا به شنیده های آوای لطیف مبنی بر آغاز انتصابات محقق شد: با حکم‌ استاندرگیلان سرپرستان معاونت روابط عمومی استانداری، معاونت برنامه ریزی فرمانداری تالش و بخشداران دیلمان و رودبنه منصوب شدند حق شناس استاندار گیلان ضمن دلجویی از فعالان رسانه : اصحاب رسانه کار خود را به درستی انجام می‌دهند/خبرنگاران به دو روی یک سکه نگاه می‌کنند/دلیل نمی شود یک مسئول دولتی از الفاظ ناشایست استفاده کند اقدام انقلابی حق شناس استاندار گیلان‌پس از بی احترامی فرماندار انزلی به رسانه ها: محمد پور خوش سعادت برکنار، بابک شکوهی راد سرپرست فرمانداری انزلی شد دو انتظار اصحاب رسانه؛ عذرخواهی فرماندار انزلی و عزل فوری ایشان توسط استاندار گیلان/ آری بعضی ها را بایدگاز گرفت/ گاز گرفتم گازم خریدار داشت واکنش دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات فرماندار انزلی درباره خبرنگاران:رسانه‌ها و خبرنگاران، وظیفه‌شان روشنگری و مطالبه گری‌ست. نقد و پرسشگری آنها نه «گازگرفتن» و یا هر عبارت توهین‌آمیز دیگر، بلکه تلاش برای شفافیت و پاسخگویی است

2

فرهنگ سازی لازمه تبدیل چهارشنبه سوری به روز صلح و شادی

  • کد خبر : 13597
  • 22 اسفند 1401 - 23:41
فرهنگ سازی لازمه تبدیل چهارشنبه سوری به روز صلح و شادی
برگزاری آیین شب چهارشنبه پایان سال از رسم های سنتی مردم ایران زمین است كه به باور كارشناسان، با فرهنگ سازی و زدودن رفتارهای نادرست سال های گذشته می توان زمینه تبدیل آن را به روز صلح و شادی فراهم كرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف:ایرانیان قدیم كه تاریخ آنان مملو از جشن های مختلف است و همگی بر پایه نگاه پیشینیان آنان و هر كدام با فلسفه و جوهری خاص شكل گرفته، هرگز فكر نمی كردند، نسل های آینده آنان با تغییر در این آیین ها، سلامتی روح و جسم خویش و سایر همنوعان خود را به خطر بیندازند.
چهارشنبه سوری از جشن های مرسوم ایرانیان باستان است، زیرا آتس نزد آنان نماد روشنی، پاكی، طراوت، سازندگی، زندگی، تندرستی بود.
بیان جمله «زردی من از تو، سرخی تو از من» در آیین چهارشنبه سوری، نشانگر مراسمی برای تطهیر و پاك‌سازی مذهبی در ایران باستان بوده و واژه «سوری» به معنی «سرخ» به آن اشاره دارد؛ به بیان دیگر مردم خواهان آن هستند كه آتش تمام رنگ پریدگی و زردی، بیماری و مشكلاتشان را بگیرد و به جای آن سرخی و گرمی و نیرو به آن‌ها بدهد.
بر این اساس، از گذشته های دور تاكنون در همه شهرها و روستاهای كشور در شب آخرین چهارشنبه سال یعنی نزدیك غروب آفتاب روز سه شنبه، اكثر مردم بیرون از خانه، جلو در و یا در فضایی مناسب، آتشی را روشن كرده و اهل خانه، زن و مرد و كودك از روی آتش می پرند و با گفتن عبارت ‘زردی من از تو، سرخی تو از من’، بیماری، ناراحتی و نگرانی سال كهنه را به آتش می سپارند تا سال نو را با آسودگی و شادی آغاز نمایند.
با این حال، امروزه این مراسم با گرفتن پیرایه های بیمورد و خطرناك به خود، دستخوش تغییر شده و هر ساله در ایام پایانی سال باعث بروز اتفاقات همراه با خسارات جانی و مالی شده و این مراسم كه در اصل روزی برای صلح و شادی ایرانیان و مقدمه ای برای آغاز خوش و با نشاط سال نو بود، به عاملی برای نگرانی خانواده ها و بعضا معلولیت یا از دست دادن عزیزی تبدیل شده است.
یك پژوهشگر علوم اجتماعی در گنبدكاووس با تحلیل جامعه شناختی مراسم چهارشنبه سوری می گوید كه این مراسم باستانی به دلیل كم توجهی به حوزه فرهنگ سازی و آموزش در سال های گذشته، به چهارشنبه سوزی تبدیل شده است.
دكتر علیرضا قربانی تغییر را لازمه زندگی اجتماعی انسان و امری اجتناب ناپذیر در مسیر تكامل یك جامعه پویا می داند و می گوید: چند سالی است كه بعضی تغییرات باعث شده كه آیین چهارشنبه سوری در مسیر آسیب، تخریب، نزاع و درگیری و به طور كلی تبدیل به ناهنجاری اجتماعی قرار گرفته كه باید آن را از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینكه نوجوانان و جوانان همواره خواهان تخلیه هیجانات خود هستند، گفت: كمبود تفریحات سالم اعم از ورزشی و غیر ورزشی، كمبود فضای شادی و شادمانی، كنجكاوی و جلب توجه می تواند بخشی از تخلیه هیجانات ادین گروه را در چهارشنبه پایان سال توجیه كند.
دكتر قربانی اضافه كرد: چهارشنبه سوری اگرچه فرصتی برای بروز یك خواسته درست است اما متاسفانه به شكل غیر منطقی در حال بروز و ظهور بوده و می توان با فرهنگ سازی و آموزش صحیح به این خواسته نسل جوان در مسیر درست جامه عمل پوشاند.

آخر سال، از خانواده ها و شهروندان خواست با رعایت مقررات و نظم عمومی، مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند.

 

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=13597

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.