تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

اخبار ویژه

بیانیه خانه مطبوعات و رسانه‌های گیلان در پی اظهارات توهین آمیز فرماندار بندرانزلی به اصحاب رسانه/ناتوانی خود در امور اجرایی را به گردن دیگران نیندازید پزشکیان دردیدار اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با حضور نوبخت و جعفرزاده: نمی‌پذیرم ایران از هیچ کشور دیگری عقب‌تر باشد/ ادعا نمی‌کنم که ۱۰۰ درصد موفق بوده‌ایم، اما کابینه ما رنگ و بوی وفاق دارد/ سپردن کار به دست افراد کارنابلد خیانت است فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان : همه دستگاه‌های اجرایی با الگوبرداری از بسیج، با روحیه انقلابی و جهادی کار کنند امینی فرمانده سپاه رشت:خبرنگاران طلایه داران عرصه آگاهی، بینش و بصیرت هستند/بسیجیان رشتی یک کیلو طلا، یک میلیارد تومان پول نقد و ۵ تن برنج برای کمک به جبهه مقاومت اهدا کردند آقایی بازرس کل گیلان:دستگاه قضایی و نظارتی اجازه تغییر کاربری صنایع پوشش را نمی دهد  ۷ساله شدن شورای ششم منتفی شد/انتخابات دوره هفتم شوراهای اسلامی شهر و روستا ۳۰ خرداد برگزار می شود

2
گفتگوی صریح با دکتر معاشر؛

لزوم حضور جوانان متخصص و نخبه در مدیریت استان/ ظرفیت‌های معطل مانده گیلان فعال شود

  • کد خبر : 1919
  • 28 شهریور 1400 - 19:33
لزوم حضور جوانان متخصص و نخبه در مدیریت استان/ ظرفیت‌های معطل مانده گیلان فعال شود
رئیس هیات موسس جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی در گفتگو با آوای لطیف، اظهار کرد: بالفعل کردن بسیاری از ظرفیت‌های معطل مانده استان گیلان اولویتی است که نیازمند کار گروهی و جمعی یک تیم توانمند بوده و چیزی که در این میان چندان اولویت ندارد، محل تولد و محل زندگی افرادی ا‌ست که قرار است این کار ارزشمند را انجام دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف؛ نزدیک به دو هفته است که نامی جدید برای تصدی استانداری گیلان در رسانه‌ها منتشر شده است.

دکتر «عبدالرحمن معاشر»، رئیس هیات موسس جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی (گام دوم) و دبیر ستاد مرکزی انتخابات شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و رئیس ستاد مردمی «ایران من» آیت الله رئیسی و عضو شورای راهبردی ستاد های مردمی آیت الله رئیسی

در این گفتگوی صریح، به برخی مسائل پیرامون ایشان و سوالات مهمی که در حوزه مدیریت استان مطرح است، پرداخته‌ایم.

آوای لطیف: جناب آقای معاشر، خیلی‌ها در گیلان می‌گویند شما تجربه کار اجرایی برای تصدی پست استانداری را ندارید، لطفا در این باره توضیح دهید؟

دکتر معاشر: بنده از ۲۲ سالگی یعنی از سال ۱۳۸۴، سابقه حضور و مدیریت اجرایی در بخش‌های اقتصادی را دارم که بخش عمده آن مربوط به بی اثر کردن تحریم‌ها بوده است. و در بخش‌های اجرایی و ساختاری فعالیت‌های گسترده و موثری را به لطف پروردگار متعال داشته ام. از سال ۱۳۸۹ تاکنون مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سریر هستم و طبیعتا جزئیات بیشتری از این فعالیت‌ها را می‌خواهید. اما همانطور که می‌دانید بخش زیادی از این کارها قابل شرح نیست و از توضیح بیشتر آنها معذورم.

آوای لطیف: نظر شما در مورد مدیران بومی چیست؟ تقریبا همه مردم و مسئولین گیلان حساسیت ویژه‌ای در این رابطه پیدا کرده‌اند و خواهان استاندار بومی هستند؟ دو استاندار اخیر گیلان که ضعف‌های جدی مدیریتی و عملکردی داشتند و از بد حادثه، غیر بومی هم بودند باعث شد این حساسیت در نزد گیلانیان عزیز ایجاد شود. در حالیکه اگر ایشان عملکرد متفاوتی می‌داشتند شاید این روزها، خواست مردم گیلان چیز دیگری می‌شد. در ضمن باید توجه کرد که آیا برای گیلان کار کردن و آبادتر کردن گیلان اولویت دارد یا صرفا انتخاب یک مدیر از همین استان؟

دکتر معاشر: به نظرم اولویت اصلی، بالفعل کردن بسیاری از ظرفیت‌های معطل مانده این استان است که نیازمند کار گروهی و جمعی یک تیم توانمند بوده و چیزی که در این میان چندان اولویت ندارد، محل تولد و محل زندگی افرادی ا‌ست که قرار است این کار ارزشمند را انجام دهند. حضور اینجانب به این منزله نیست که مدیران بومی استان ضعیف هستند بلکه مدیران بومی توام با یک مدیریت انقلابی برای دستیابی به ظرفیت های استان باید مورد استفاده قرار بگیرند. اجازه دهید یک مثال بزنم چطور در ورزشی هایی مثل  فوتبال، والیبال و … یک مربی خارجی به همراه ورزشکاران ایرانی به افتخارات بزرگی می رسند در اینجا هم چنین است مدیران متخصص و توانمند  می توانند در کنار هم جهت رشد و تعالی استان قدم بردارند. از همه اینها گذشته، ما در جمهوری اسلامی زندگی کرده و باید رفتارمان را بر اساس ارزش‌های دینی و انقلابی تنظیم کنیم. آنچه بنده در این سالها از اصول مدیریت اسلامی متوجه شده‌ام، اصالت داشتن پاکدستی و توانمندی در انجام کار است و بومی بودن یک مدیر، جایگاه خاصی در اصول مدیریت اسلامی ندارد. به طور مثال شما به سیره امام علی(ع) را نگاه کنید. آیا ایشان در انتخاب والیان و استانداران، بومی و غیر بومی می‌کردند؟ آیا جناب مالک اشتر، بومی مصر بود که از سوی ایشان به عنوان والی آنجا انتخاب شدند؟ همانطور سیره حضرت امام خمینی ره را بنگرید و موفقیت هایی که در جنگ علی رغم تمامی کمبودها بدست آمد توجه بر فرمانده هان متخصص بود نه بومی همچون شهید باکری ها که از میاندوآب به آبادان رفتند و در آنجا فرماندهی کرده اند.

آوای لطیف: از ظرفیت‌های معطل مانده گیلان گفتید. در این رابطه توضیح بیشتری می‌دهید؟

دکتر معاشر: هرکس مدیریت این استان را بر عهده می‌گیرد باید در بین مردم باشد و از ظرفیت‌های کشاورزی، میادین گازی، دریایی و توریستی و ظرفیت صادراتی به درستی استفاده کند. در حال حاضر امکان صادرات به کشورهای اوراسیا را داریم و ظرفیت حمل و نقل دریایی را باید افزایش دهیم. حداقل دو بندر جدید حدفاصل انزلی تا آستارا باید احداث شود  و ذخایر دریایی خزر باید تقویت شود و از افرادی که از این طریق امرار معاش می‌کنند باید حمایت شود. پرورش ماهیان خاویاری در خارج از دریا باید گسترش یابد و در شرایطی که در استان‌های مرکزی کشور شاهد وجود مرکز پرورش ماهیان خاویاری هستیم بدیهی است که گیلان می‌تواند نقش ویژه ای داشته باشد. نژاد گاوها و گوسفندهای محلی استان بیش از ۲۰۰ سال است که اصلاح نشده و موجب کاهش بهره‌وری شده است که به این موضوع باید توجه و با اصلاح نژاد دام های مولد از این صنعت حمایت شود. در بحث چای باید تلاش شود و ظرفیت عظیمی در این حوزه وجود دارد که با حمایت از چایکاران محلی و بسته بندی در انواع طعم های مختلف این استان در خود کفایی در تولید چای  همزمان با اصلاح مقررات واردات و صادرات آن، نقش به سزایی داشته باشد. مبادلات مرزی با آذربایجان و ارمنستان و روسیه و سایر کشورها باید افزایش یابد. پرورش انواع گل‌ و توسعه کشت انواع درختان پر محصول و جدید که منتهی به میوه هایی نظیر آووکادو شود که در آب و هوای استان با توجه به مشابهت با آب‌وهوای برخی مناطق آفریقایی، قابل بهره‌برداری است.

در حوزه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی و توسعه کشت زیتون و استحصال روغن  کارهای خوبی می‌توان انجام داد. در حوزه گردشگری باید از ظرفیت بالای استان استفاده شود و درآمدهای ناشی از مسافرت‌های خارجی موجب ارز آوری می‌شود که در مقایسه با برخی کشور های همسایه، از ظرفیت‌های بکر گردشگری گیلان هیچ استفاده‌ای نشده است. فعالان اقتصادی و کسبه استان می‌توانند از طریق توسعه گزدشگری به درآمدهای سرشار برسند.

استان گیلان در زمینه ورزش بخصوص قایقرانی فوتبال جودو کاراته و بسیاری از ورزش های دیگر بسیار مستعد است. به طور مثال در ورزش پرطرفدار فوتبال فوتبالیست‌های بزرگی که در تیم ملی ایران، باشگاه‌های ایرانی و خارجی برای ایران عزیز افتخار آفریده‌اند در این منطقه رشد یافته اند که متاسفانه باتوجه به مدیریت ضعیف در این حوزه ما شاهد هستیم تیم‌هایی همچون ملوان بندر انزلی و داماش گیلان و چوکای تالش با آن پتانسیل بالا در لیگ برتر حضور ندارند، ظرفیت چنین تیم‌هایی می‌تواند با آوازه‌ای بزرگ از استان گیلان ابتدا در داخل کشور و سپس در رقابت‌های بین المللی مطرح شود.

یکی از مشکلات استان عدم وجود وحدت بین فعالان سیاسی است و متاسفانه برخی افراد منافع خود را بر منافع استان مقدم می‌دانند و این استان پهناور امروز در جایگاه واقعی خود نیست، با ایجاد وفاق جریان‌های انقلابی شاهد تحول به نفع مردم خواهیم بود.

آوای لطیف: جناب دکتر معاشر، در رزومه کاری شما آمده که جنابعالی رئیس هیات موسس جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی هستید. این جمعیت با حضور چه اشخاصی تشکیل شده و آیا برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت آن برای استان گیلان دارید؟

دکتر معاشر: جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس یازدهم و اساتید دانشگاه در حال تشکیل است که ۴ نفر از اعضا رئیس کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی هستند، دکتر منادی رئیس محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دکتر شهریاری رئیس محترم کمیسیون بهداشت و درمان، دکتر غضنفرآبادی رئیس محترم کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی و دکتر عسکری رئیس محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و دکتر پاک فطرت نماینده مردم شیراز، دکتر اسحاقی نماینده محترم مردم قائن، دکتر بابایی کارنامی نماینده مردم ساری، دکتر رحمت الله نوروزی نماینده محترم مردم علی آباد کتول، دکتر کاظمی نماینده مردم پلدختر، دکتر مصطفی نخعی، الهه راستگو، عفت شریعتی، زهرا سعیدی، علیرضا عسگری، محمدحسن دانشفر و مابقی نیز از که همگی از نمایندگان موثر استان‌های مختلف کشور هستند، جمعیت با حضور جوانان انقلابی سراسر کشور در حوزه فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حال جذب اعضای خود می باشد و تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر در سامانه جمعیت به صورت رسمی عضو شده اند و بیش از ۶۰۰ هزار نفر کارت هواداری دریافت نموده اند و به زودی در استان گیلان نیز این جمعیت فعال خواهد شد. نگاه ما در این برهه از زمان، رایزنی در خصوص لزوم تشکیل دولت قوی و اثرگذار در سطح کشور و استان گیلان است. مدیران آینده استان می بایست با اقدامات خود، آینده ای روشن را رقم بزنند.

با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور و حضور ایران به عنوان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای ضمن یادآوری این نکته که گیلان دروازه همکاری با اروپا و اعضای گروه همکاری شانگهای است و می توان با تمرکز بر دو ظرفیت استان یعنی منطقه آزاد بندر انزلی و همچنین تکمیل راه آهن رشت – انزلی – آستارا و اتصال آن به آذرباییجان،  این مهم را عملی کرد. و قدم های مثبتی برای اشتغال جوانان منطقه برداریم.

آوای لطیف: جناب دکتر معاشر، در رزومه کاری شما آمده که جنابعالی آیا برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت تشکیلاتی‌تان برای استان گیلان دارید؟

دکتر معاشر: جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی فعالیت خود را با استفاده از جوانان انقلابی سراسر کشور در حوزه فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آغاز کرده و به زودی در استان گیلان نیز فعال خواهد شد. نگاه ما در این برهه از زمان، رایزنی در خصوص لزوم تشکیل دولت قوی و اثرگذار در سطح کشور و استان گیلان با حضور همه گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی جریان انقلاب است. در این سفر مقرر شد با استفاده از ظرفیت‌های استان فعالیت‌های جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی نیز در استان با جدیت آغاز شود و در هر برهه از زمان و با ماموریت‌های محوله اعضای این جمعیت و تشکل های انقلابی در خدمت نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب خواهد بود و برای ما فرقی نمی‌کند کجا باشیم و به دنبال پست و مقام هم نیستیم. ما به دنبال این هستیم که اگر بنا است در این استان تصمیم‌گیری شود حداقل اصول بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بحث استفاده از جوانان و نخبگان در مدیریت استان فراموش نشود. باید فرصت ها را به نیروهای جوان و متخصص داد و مانند جنگ تحمیلی که به جوانها از جمله وزیر محترم کشور اعتماد شد، اینک نوبت مسئولان فعلی است که به جای استفاده از سابقون به سراغ جوانان بروند تا انتقال بین نسلی به درستی محقق شود.

 

آوای لطیف: جناب معاشر اخیرا هجمه‌های زیادی در فضای رسانه‌ای بر علیه شما شکل گرفته قبلا هم روزنامه گاردین شما را به عنوان تندرو خطاب کرده بود.

دکتر معاشر: هر وقت رسانه‌های ضد انقلاب ما را تخریب کردند یعنی ما راه را درست رفته ایم انها بدانند که ما در حوزه مبارزه با فساد و حفظ حقوق مردم ثابت قدم خواهیم بود.

 

آوای لطیف: در خصوص بیانیه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در خصوص دیدار خارج از ساختار شما با نماینده ولی فقیه در استان چه نظری دارید؟

دکتر معاشر: البته صدور بیانیه توسط شورای ائتلاف گیلان که بدون هماهنگی با دبیر محترم جبهه شورای ائتلاف کشور صادر شده است، حتما از سر خیر خواهی و ناشی از نگرانی عزیزان ما در جبهه انقلاب صورت گرفته است که حقیر رجاء واثق دارم این شورا به مانند نخ تسبیح نقش موثری در وحدت احزاب و تشکل های انقلابی ایفا خواهد کرد لذا برادران عزیزم را به آرامش و خویشتن داری توصیه می کنم و معتقدم یک دیدار با موضوع فرهنگی و اجتماعی با پدرمعنوی استان که لزومی به کسب اجازه از ریاست محترم شورای ائتلاف گیلان ندارد و نمی بایست با صدور بیانیه رسمی از طرف شورای ائتلاف استان، مقدمات تضعیف جایگاه  این شورای وزین ایجاد می شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=1919

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.