در راهبرد نظام استکبار آیتمی بنام آشتی مفهوم بی معنی است ،عادت استکباری ایجاب می کند که برای بقای خود جوامع را بسوی تفرقه و بی ثباتی سوق دهند و به اصطلاح رایج” از آب گل آلود ماهی بگیرد” استعمارگران در متن و محتوا سلطه و تجاوز به حقوق دیگران را در قالب برنامه و استراتژی های و اطاق فکر خود اجرایی می کنند و شبانه روز به آن فکر می کنند، زیرا در بازار آشفته و هرج مرج است که هر جنس نامرغوب و بی کیفیتی به فروش می رسد.
ضمانت بقای استکبار در بحران سازی است تا برای اقتصاد خود بازار کار در داخل و بازار فروش در خارج از قلمرو خود ایجاد کنند و یا با مجهز کردن کشورهای توسعه نیافته با سلاحهای تاریخ گذشته خود موجبات آزمایش و استیلا نظامی خود بر آنها را ایجاد کند و از طرفی با این تکنیک ، توانایی و قدرت اعتماد بنفس ملتها را از آنها گرفته و غرور ملی آنها را خدشه دار نمایند.ثمره تعامل با استکبار جهانی ناتوانی،وابستگی و بدتراز آن دلبستگی به این قدرتهای پوشالی است. در این معامله آنچه می دهیم قابل پیشبینی نیست ولی آنچه به دست می آید کاملاً مشخص است، رواج بیکاری ، تن پروری و تعطیلی تولیدی ها و مشغولیتهای غیرهمبستگی ساز ملی در هر جامعه انسانی است.کسانی که به دنبال آشتی با نظام سلطه هستند نه درک درستی از سازش دارند و نه سلطه را می شناسند!
درک این معنا سزاوار کسانی است که علاوه بر نوع دوستی و وطن دوستی با آموزه های دینی آشناو تربیت شده اند و پیرو مکتبی هستند که امام آن ،دشمن ستمگر و در خدمت مظلومان است و این نگاه موجب صلابت اُمت و حکومت اسلامی ایران است.
امام عظیم شأن ما در اوج احساسات ناسیونالیستی و باستان پرستی دوره طاغوت ( مصداق آن جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود) به جای حرکت انفعالی ،با رفتار،گفتار و کردار خود جوانان و روشنفکران را با نگرش عدالت خواهی و عبرت آموزی ترغیب به مطالعه تاریخ اسلام و ایران نمودند.
این حرکتها و فرصت سازی ها باعث رشد و ارتقاء فکری همه آحاد جامعه گردید و حتی توانست کمونیستها و یاگروه های التقاطی را جذب گفتمان عدالت خواهی و استقلال طلبی نماید و باعث واکنشهایی هم جهت با نهضت مردمی ومذهبی عامه کشور شود، این راهبرد راهگشا می تواند کلید حل مشکلات این روزهای کشورمان ایران و همه جوامع بشری باشد. اکنون که مجدد در مرحله آماده شدن برای مذاکرات قرار داریم توجه به این نکته ضروری به نظر می رسد که مبادا مثل قبل نتیجه ای معکوس در کشور به وجودآورد و کشور را از نظر فرهنگی و صنعتی واپس زند و استقلال آن را زیر سوال ببرد ، و اینکه دقت شود که مبادا برجام راه نفوذی برای فرهنگ استکبار شودو روحیه استقلال طلبی، خود باوری و خودکفایی جوانان ما را دچار نقصان و انحراف نماید.در یک جمله می توان گفت نتیجه برجام باید پایان راه نفوذ استکبار و سلطه طلبی سیری ناپذیر آنها باشد.
لذا باید چنین مفاهیم بلند رافقط وفقط در نهاد جوانان انقلابی و متعهد دانش آموخته در همین مرز وبوم جستجو و توجه ویژه ای به بومی سازی علمی و صنعتی کشور در جهت ارائه الگوی توسعه ایرانی اسلامی داشته باشیم.