تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024

اخبار ویژه

آیا عدم پاسخگویی زهرا صداقت‌ علی مدیریت شعب بانک مسکن گیلان ، باعث عزلشان می شود؟/ بیش از یک ماه گذشت ،اگر صداقت طی ۲۴ ساعت آینده پاسخ رسانه های مطالبه گر را ندهند و شفاف سازی نکنند آوای لطیف طی نامه ای پاسخ را از علی خورسندی مدیرعامل بانک مسکن کشور مطالبه خواهد کرد قنبری فرمانده سپاه آستارا:روحیه بسیجی مهمترین عنصر در رفع چالش ها است رضا لطیفی کرارودی مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف به همراه تعدادی از رسانه های فعال و پرتلاش و مطالبه گر، مورد تقدیر و تجلیل فرمانده سپاه مرکزی رشت قرار گرفت/ آوای لطیف به دنبال رسالت رسانه ای خود می باشد و در عرصه رسانه فقط به توصیه و تذکرات ارزشمند بزرگان استان و دستگاه‌های نظارتی و امنیتی نیازمند است انفجار یک معدن در گنجه رودبار/ شکسته شدن شیشه های منازل کوچکی نژادعضو کمیسیون تلفیق: حداقل حقوق کارمندان ۱۳ میلیون تومان تعیین شد رضا رنجبر مسئول بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان:اولین میز خدمت در دولت چهاردهم سه شنبه ۶ آذر با حضور حق شناس استاندار گیلان در مصلی رشت

4

دستپاچگی عجیب اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم / دلیل آشفتگی جریان اصولگرا چیست؟

  • کد خبر : 21263
  • 16 خرداد 1403 - 22:39
دستپاچگی عجیب اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم / دلیل آشفتگی جریان اصولگرا چیست؟
انتخابات ریاست‌جمهوری یک پروسه ۶ ماهه تا یک‌ساله است که به یک پروسه یک‌ماهه تبدیل شده است. بنابراین طبیعی است تمام افراد و گروه‌هایی که تصمیم دارند وارد این انتخابات شوند، دچار یک دستپاچگی، عجله و شتاب می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف :محمد مهاجری، تحلیل‌گر سیاسی و روزنامه‌نگار اصولگرا در روزنامه هم میهن نوشت: در این میان افرادی که دارای تجربه و سابقه کار حزبی، سیاسی و انتخاباتی هستند، به لحاظ متشکل کردن تشکیلات انتخاباتی و تدوین برنامه‌هایشان موفق‌تر عمل می‌کنند؛ البته با توجه به فضای ایجادشده و در مدت کوتاه پیش‌رو این امکان متصور نیست که کاندیداهای ریاست‌جمهوری یک مانیفست قوی و برنامه کلان و آینده‌نگر تهیه کنند.
در انتخاباتی که با سرعت و عجله برگزار می‌شود، اتفاقات هم سریع پیش می‌رود و سرعت این اتفاقات گاهی مسبب رقم خوردن سرنوشتی می‌شود که شاید مورد توقع و انتظار نیست. بنابراین گمان می‌کنم نتیجه این انتخابات قابل پیش‌بینی نیست. البته منظور این نیست که در دوره‌های قبل همه چیز قابل پیش‌بینی بوده اما این بار نتیجه انتخابات مبهم است و با جناح‌های مختلف که گفت‌وگو کردم، هیچ کسی نمی‌تواند تحلیل دقیق و جامعی ارائه دهد. به‌عنوان یک اصولگرا می‌گویم؛ دلیل حضور بیش از حد کاندیداها این است که جریان اصولگرایی فروپاشیده است.
اینکه تصور کنیم این افراد جلسه‌ای برگزار کرده و تصمیم گرفته‌اند که به صورت فله‌ای ثبت‌نام کنند، اشتباه است. ثبت‌نام بیش از حد انتظار نشان‌دهنده آشفتگی است که به آن اشاره کردم. ثبت‌نام نماینده مجلس که چند ماه پیش در انتخابات ۱۰هزار رای نیاورده اما کاندیدای ریاست‌جمهوری شده است، مبتذل و خنده‌دار نیست بلکه تراژدی است و حاکی از آن است که اصولگرایان نمی‌دانند با آینده خود چه‌کار کرده و در تاریخ چه وجهه‌ای از خود ثبت ‌می‌کنند.

چندی پیش خبری منتشر شد که آقای محسن رضایی به دنبال ائتلاف است، بخشی از آن خبر تکذیب شد. اما موضوع این است که آقای محسن رضایی می‌تواند چنین نقشی را ایفا کند؟ من به شدت تردید دارم. متاسفانه امروز جریان اصولگرایی رهاست و کسی در این جریان به حرف کسی گوش نمی‌دهد. بنابراین انتظار ائتلاف دور از ذهن است. در این میان جریان‌هایی هستند که انتخابات را مهندسی می‌کنند البته نه‌فقط این انتخابات را بلکه انتخابات مجالس ۱۳۹۸ و ۱۴۰۲ و انتخابات ۱۴۰۰ را مهندسی کردند و حتی دنبال این بودند که انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ را هم مهندسی کنند اما زورشان نرسید. با این وجود، در این روزها مهندسان انتخابات سخت مشغول کارند.
از سوی دیگر چند نفر از دولت آقای رئیسی که دست بر قضا ضعیف‌ترین و ناتوان‌ترین هستند و در جریان اصولگرایی جایگاهی ندارند و کسی آنها را تحویل هم نمی‌گیرد، برای ثبت‌نام اقدام کردند و نمی‌دانند که با این اقدام آنها دولت وارد انتخابات می‌شود. در حقیقت فعالان سیاسی باید این موضوعات را مطالبه کنند، چراکه با این حجم ورود وزرا و معاونان آقای رئیسی به انتخابات، شائبه عدم سلامت انتخابات مطرح می‌شود. چه تضمینی وجود دارد و چرا باید وزیر فرهنگ و ارشاد یا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که هزاران میلیارد بودجه در اختیار دارد و نظارت زیادی هم روی آن نیست، این رفتار شائبه‌برانگیز را از خود نشان دهند؟ معنای این ثبت‌نام‌ها این است که دولت موقت فعلی با چنگ و دندان به دنبال حفظ قدرت است. ورود اصولگرایان، وزرا و دولتی‌ها به انتخابات ریاست‌جمهوری نیز حاکی از آشفتگی است.
برای پیشگیری از حضور فله‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری، اگر از اصلاح‌طلبان بپرسیم، می‌گویند: «باید سازوکار تشکیل احزاب را تقویت کنیم.» ۴۵ سال است که این حرف را می‌زنند اما من معتقدم لااقل تا ۵۰ سال آینده، احزاب در کشور ما به معنای آنچه در تعریف کلاسیک وجود دارد و نمونه‌های آن در اروپا شکل گرفته و به درستی فعالیت می‌کند، اتفاق نمی‌افتد. لازمه پیشگیری از بعضی تالی فاسدها، افزایش نظارت مردمی است و مطالباتی که نخبگان جامعه می‌توانند در حوزه گسترش مشارکت مردم و برگزاری انتخابات سالم مطرح کنند. مطرح شدن این دو موضوع در فضای سیاسی و رسانه‌ای می‌تواند مهندسان انتخابات را تا حدی کنترل کند.

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=21263

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.