به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف معاون اول رئیسجمهور در ابتکاری تازه، با صدور بخشنامهای به تمامی دستگاههای اجرایی تحت قوه مجریه، وظایف و اقدامات آنان در حوزه اطلاعرسانی را تشریح کرد.
محمدرضا عارف در این بخشنامه تأکید کرده است که تمامی اقدامات باید با نظارت و هماهنگی شورای اطلاعرسانی دولت انجام شود. این تصمیم به منظور کارآمدسازی نظام رسانهای دولت و اطلاعرسانی هنرمندانه اتخاذ شده است.
در این بخشنامه، عارف ضمن اشاره به مأموریت دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت، بر اهمیت سیاستگذاری، برنامهریزی، هماهنگی و انسجامبخشی تمام فعالیتهای ارتباطی و اطلاعرسانی قوه مجریه تأکید کرده است. وی از دستگاههای اجرایی خواسته است تدابیر لازم برای اجرای مؤثر و دقیق آییننامه چگونگی تعیین و حدود وظایف سخنگوی هیئت دولت و تشکیل شورای اطلاعرسانی دولت را به عمل آورند.
این اقدام دولت در حوزه اطلاعرسانی و ارتباطات میتواند به عنوان گامی مؤثر در تقویت شفافیت و بهبود فرآیندهای ارتباطی میان دولت و مردم تلقی شود. جزئیات این بخشنامه به شرح زیر است:
۱- دستگاههای اجرایی ملزم به اجرای مصوبات و رعایت سیاستها و خطمشیهای ابلاغی شورای اطلاعرسانی دولت و شورای اطلاعرسانی استان مربوطه خواهند بود.
– در راستای برنامهریزی و اجرای فعالیتهای مؤثر اطلاعرسانی، در هر یک از دستگاههای اجرایی تحت قوه مجریه، کارگروه اطلاعرسانی شامل بالاترین مقام دستگاه (رییس)، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی با عنوان مشابه (دبیر کارگروه) و اعضای مرتبط تشکیل خواهد شد.
۳- مدیران دستگاههای اجرایی موظفند زمینههای لازم شامل زیرساختها، منابع، اعتبارات و نیروی انسانی شایسته و متخصص را برای انجام فعالیتهای مستمر و مؤثر در حوزه اطلاعرسانی فراهم آورند.
۴- انتصاب رؤسای مراکز روابط عمومی و اطلاعرسانی و عناوین مشابه در دستگاههای اجرایی تنها با دریافت تأییدیه صلاحیتهای حرفهای از دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت مجاز خواهد بود و اختصاص پست سازمانی به این افراد منوط به تأییدیه مذکور خواهد بود. انتخاب سخنگوی تخصصی دستگاههای اجرایی نیز پس از دریافت صلاحیتهای حرفهای و هماهنگی با حوزه سخنگوی دولت انجام میگیرد.
۵- دستگاههای اجرایی باید در مراحل ارائه پیشنهاد و پیش از اجرای برنامهها و طرحهای ملی و تصمیمهای کلان که تأثیرات آنها شامل عموم مردم میشود، پیوست ارتباطی و اطلاعرسانی و الزامات اجرایی آن را تهیه کرده و پس از ارسال به دبیرخانه شورا و تأیید آن، نسبت به اجرای طرح و فعالیت مربوطه اقدام نمایند. همچنین، مهمترین رخدادهای حوزه خود را حداکثر تا ساعت ۸ صبح هر روز به حوزه سخنگوی دولت و شورای اطلاعرسانی دولت ارسال کنند.
۶_ در مواردی که دستگاههای اجرایی تحت قوه مجریه قصد شکایت از رسانهای را داشته باشند، ابتدا باید گزارش مربوطه را به دبیرخانه شورا ارسال کنند و تنها پس از تأیید کارگروه مستقر در دبیرخانه، اقدام لازم را انجام دهند.