رئیس شورای مرکزی ستاد انتخابات مردمی «ایران من» در گیلان، از کاندیداها خواست به سمت اخلاق مداری بروند و متذکر شد: در مناظرات برخی از کاندیداها به جای اینکه به بیان مطالبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بر زمین مانده بپردازند، به سمت بی اخلاقی و حاشیه سازی رفتند.
محمد اسکندری در گفت وگو با ایسنا، ضرورت مشارکت مردم در انتخابات را جزو بدیهیات دانست و اظهار کرد: انتخابات و حق انتخاب توسط مردم یکی از حقوق مدنی مختص شهروندان محسوب می شود که همواره با استقبال اکثریت مردم از این حقی که به آنان اعطا شده همراه است.
وی با بیان اینکه در جوامع مردم سالار اعم از غربی و دینی نگاه به انتخابات یک نگاه توسعه ای است، افزود: از دیدگاه روشن فکران سیاسی و اجتماعی که همواره به فکر توسعه شهر و منطقه و کشور خودشان هستند، هرگونه مشارکت در انتخابات در آینده کشور نقش موثر داشته و منجر به توسعه خواهد شد لذا عقب نشینی از این فضا زمینه را برای افراد سودجو و کمتر اصلح فراهم می کند.
رئیس شورای مرکزی ستاد انتخابات مردمی «ایران من» در گیلان، انتخابات در نظام جمهوری اسلامی را انتخاب اصلح ترین دانست و عنوان کرد: کاندیداها اصلح های تایید شده توسط شورای نگهبان و هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات هستند و ما از میان اصلح ها دست به انتخاب می زنیم تا اصلح ترین انتخاب شود.
اسکندری، انتخاب اصلح ترین را زمینه ساز کمال و شکوفایی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در شهر و استان و کشور دانست و گفت: اگر فضای انتخابات را خالی کنیم، اصلح ترین ها انتخاب نمی شوند و افراد کمتر اصلح اهداف توسعه را آنگونه که باید محقق نمی کنند و در نهایت مردم از آثار و برکات انتخابات دور می مانند.
وی مهمترین دستاوردهای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را رفع نیازهای اقتصادی، عزتمندی، ایجاد شرافت در سطوح ملی و بین المللی و رشد کرامت در میان مردم دانست و اضافه کرد: مردم با مبنا قرار دادن این مولفه ها در انتخابات شرکت می کنند و آینده کشور را رقم می زنند.
رئیس دانشگاه پیام نور آستانه اشرفیه، با اشاره به فراز و نشیب های مناظرات انتخاباتی در رسانه ملی و سایر بسترهای مجازی، خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد نوعی عدم رعایت اخلاق از طرف برخی از کاندیداها هستیم.
وی از کاندیداها خواست به سمت اخلاق مداری بروند و متذکر شد: فضای مناظرات اخیر به گونه ای بود که برخی از کاندیداها به جای اینکه به بیان مطالبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بر زمین مانده بپردازند، به سمت بی اخلاقی و حاشیه سازی درباره مسائلی رفتند که از طریق مراجع علمی و آموزشی کاملا قابل راستی آزمایی است.
اسکندری، بی اخلاقی های شکل گرفته در دو مناظره اخیر را غیر حرفه ای و غیر انسانی دانست که با پروپاگاندای خاص در حال دنبال شدن است و عنوان کرد: همه کاندیداها باید به مباحث اقتصادی و معیشتی و فرهنگی بپردازند و به ویژه بر مسائل جامعه شناختی و روان شناختی تمرکز کنند تا مردم دچار برخی ناامیدی ها و بی انگیزگی ها در جریان مناظره ها و مصاحبه ها نشوند.
رئیس شورای مرکزی ستاد انتخابات مردمی «ایران من» در گیلان، با بیان اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران معیارهای کاندیداهای اصلح را تبیین می کند، گفت: برای انتخاب اصلح باید شجاع بودن، مدیر بودن، مدبر بودن، مردم داری، به فکر مردم بودن، کارنامه داشتن، منشا اثر بودن در حوزه های مختلف، دلسوز بودن نسبت به مردم، نظام و شریعت، عدم بی تفاوتی نسبت به مشکلات مردم و دغدغه مندی نسبت به جوانان و اشتغال و مسکن و… را مد نظر قرار دهیم. در واقع هر کاندیدایی که در این چارچوب صدق کند، اصلح بوده و باید او را انتخاب کنیم.
وی با تاکید بر لزوم انتخاب اعضای شوراهای اسلامی در چارچوب مذکور، اظهار کرد: ویژگی های کاندیدای اصلح ریاست جمهوری در اعضای شورای شهر و روستا نیز صدق می کند، یعنی مردم باید کسانی را انتخاب کنند که چهار سال در خدمت مردم باشند و شهردار انتخاب کنند. همچنین کاندیداهای شوراها باید از سیاسی کاری و باندبازی و زد و بندهای صنفی و گماردن افراد منتسب به خود در پست ها دور باشند تا بتوانیم صدمات وارد شده به شهر را جبران کنیم.