به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف :جوامع شهریِ دارای فرآیند انتخاب مدیران با محوریت شایسته سالاری، ثبات در مدیریت در یک دوره زمانی قابل قبول، نیاز اولیه برای رسیدن به اثربخشی در برنامه ها وطرح ها به حساب می آبد.
در اغلب مواقع وجود ثبات در راس مدیریت شهری، دغدغه تصمیم گیرندگان در این حوزه نبوده و یا انتخاب دقیق و آینده نگرانه ای برای این جایگاه مدیریتی استراتژیک که ارتباط مستقیم و بی واسطه ای با نوع و کیفیت زندگی شهروندان دارد، انجام نشده است. عدم ثباتی که نمود پیدا کردن نتایج راهبردی مدیریتی را در بسیاری از مواقع مختل نموده است.
طی سالهای اخیر نبود ثبات مدیریت شهری و تغییرات مکرر سکاندار شهرداری رشت به دلایل مختلف، به مهمترین مانع رشد و توسعه شهری مرکز استان گیلان تبدیل شده است
.
از سال ۱۲۸۶ تاکنون در شهر رشت حدود ۵۴ نفر به عنوان شهردار و سرپرست شهرداری انتخاب شدهاند و به طور کلی در پنج دوره گذشته شورای اسلامی شهر، رشت یکی از بیثباتترین شهرهای ایران از لحاظ مدیریت شهری بوده است و شهروندان آن هر دوره شاهد کشمکشهای اعضای شورای اسلامی شهر با سکاندار مدیریت شهری بر سر مسائل و موضوعات گوناگون بودهاند. بسیاری از مواقع عمر مدیریت این شهر کمتر از یک سال بوده است.
“با روی کار آمدن شورای ششم در مردادماه امسال درصحن شورا قرار گرفتم صراحتا به دوستان شورای شهر گفتم احمدی نمی تواند شهردار رشت شماباشد اگر شورای پنجم بعد ار۴سال باخت شما هم اکنون باختید.”
با همه این اوصاف سیدمحمد احمدی شهردار رشت که از مهرماه ۱۳۹۹ با ۹ رأی اعضای شورای پنجم رشت به عنوان شهردار این شهر انتخاب شده بود، با ٩ رأی اعضای شورا در سمت خود ابقاء شد، اما وی دهم شهریورماه با حضور در جلسه شورای اسلامی رشت که به صورت غیرعلنی برگزار شده بود، به دلیل مسائل شخصی و بیماری استعفای خود را تقدیم شورا کرد.
وباز با توجه به شناخنی که از علوی و شورای شهرداشتم علوی راهم را مناسب شهرداری رشت با این شورا ندانستم و در ادامه اعضای شورای اسلامی رشت هفتم مهر ۱۴۰۰ در جلسه علنی شورا با ٩ رأی سیدامیرحسین علوی را به عنوان شهردار جدید شهر رشت انتخاب کردند، که وی عضویت در شوراهای اسلامی چهارم، پنجم و ششم را در کارنامه خود داشت.
نکتهجالب توجه این است همین اعضای شورای شهررشت که درمحافل صحبت می کردیم علوی را فرشته نجات شهر بیان می کردند که بهترین شورا و شهردار خواهیم داشت.
۲۴ساعت بعد از انتخاب علوی به عنوان شهرداررشت یعنی هشتم مهرماه به علوی زنگ زدم ضمن تبریک بیان کردم که وقتی دشمن از آدم تعریف نماید باید نگران شد، از ابن بابت نگران شهر رشت هستم .
حکم علوی نیز پنجم آبانماه ۱۴۰۰ از سوی وزیر کشور صادر شد و وی فعالیت رسمی خود را آغاز کرد، اما در کمتر از دو ماه گذشته دو بار طرح سوال از شهردار توسط اعضای شورای اسلامی شهر رشت انجام شد و در نهایت در جلسه روز چهارشنبه چهارم اسفندماه سال ۱۴۰۰ نامه هشت عضو شورای اسلامی شهر رشت به رئیس شورای اسلامی شهر که خواهان استیضاح سیدامیرحسین علوی شهردار رشت بودند، اعلام وصول شد و بر این اساس قراد بود روزیکشنبه ساعت ۱۰ صبح، جلسه استیضاح شهردار رشت برگزار شود اما کمیته تطبیق فرمانداری شهرستان رشت دو ایراد به روند استیضاج شورای شهررشت وارد نموده است و استیضاح شهردار به تعویق افتاد.
اگر سیدامیرحسین علوی روز چهارشنبه ۱۱ اسفند رأی اعتماد هشت نفر از ۱۱ عضو شورا را کسب نکند از سمت خود برکنار میشود.
فرصت خدمت رسانی را خداوند در بهترین شرایط به انسانها می دهد این بستگی به انسانها دارد تا چگونه از این فرصت طلایی استفاده نمایند.
نامه سرگشاده علوی به شهروندان رشتی و اعضای شورای شهر ای کاش یک گزارش عملکرد و پاسخ صحیح به طرح سوالات شورای شهر خطاب به مردم رشت بود آنچه درنامه علوی به فراموشی سپرده شده بود معذرت خواهی ایشان از مردم صبور رشت بود.با اینگونه نگارشها علوی از مردم برای ورود به شورا سه بار رای اعتماد گرفت . آنچه بعد از نگارش نامه علوی رصد شد بی توجهی مردم به نامه علوی که هیچ گونه عکس العملی نه درفضای مجازی و میدانی این یعنی مثبت بودن مردم به استیضاح می باشد.
نکته اخر: اگر بیائم من ها را به ما تبدیل کنیم جلسه امروز خروجی خوبی خواهد داشت زیرا تا زمانی که به باور خدمت به مردم نرسیم اگر امروز هم علوی شهردار باقی بماند باز بعد سال تکرار سریال استیضاح خواهیم داشت وآن دیگر علوی منتظر استیضاح نماند و استعفا دهد.