تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

اخبار ویژه

۲۲ اسفندآغاز ثبت نام انتخابات شوراهای شهر و روستا/ رویکرد رسانه آوای لطیف برای انتشار خبر کاندیدا برمبنای عملکرد و برنامه می باشد بنا به شنیده های آوای لطیف مبنی بر آغاز انتصابات محقق شد: با حکم‌ استاندرگیلان سرپرستان معاونت روابط عمومی استانداری، معاونت برنامه ریزی فرمانداری تالش و بخشداران دیلمان و رودبنه منصوب شدند حق شناس استاندار گیلان ضمن دلجویی از فعالان رسانه : اصحاب رسانه کار خود را به درستی انجام می‌دهند/خبرنگاران به دو روی یک سکه نگاه می‌کنند/دلیل نمی شود یک مسئول دولتی از الفاظ ناشایست استفاده کند اقدام انقلابی حق شناس استاندار گیلان‌پس از بی احترامی فرماندار انزلی به رسانه ها: محمد پور خوش سعادت برکنار، بابک شکوهی راد سرپرست فرمانداری انزلی شد دو انتظار اصحاب رسانه؛ عذرخواهی فرماندار انزلی و عزل فوری ایشان توسط استاندار گیلان/ آری بعضی ها را بایدگاز گرفت/ گاز گرفتم گازم خریدار داشت واکنش دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات فرماندار انزلی درباره خبرنگاران:رسانه‌ها و خبرنگاران، وظیفه‌شان روشنگری و مطالبه گری‌ست. نقد و پرسشگری آنها نه «گازگرفتن» و یا هر عبارت توهین‌آمیز دیگر، بلکه تلاش برای شفافیت و پاسخگویی است

0

برای ایران ترامپ بهتر است یا هریس؟ / چه کسی رئیس جمهور آمریکا می‌شود؟

  • کد خبر : 23757
  • 14 آبان 1403 - 16:16
برای ایران ترامپ بهتر است یا هریس؟ / چه کسی رئیس جمهور آمریکا می‌شود؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف: هنوز نمی‌شود حدس زد که ترامپ رئیس‌جمهور می‌شود یا هریس، اما می‌شود تحلیل کرد که هر یک از اینها روی کار بیایند، ریاست‌جمهوری‌شان چه تأثیری بر ایران می‌گذارد؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف :حسن بهشتی پور تحلیلگر مسائل خارجی درباره این موضوع گفت :باید توجه داشته باشیم که سیستم انتخاباتی آمریکا خاص و در مواردی معیوب است زیرا از ۵۱ ایالت آمریکا حداکثر هفت ایالت است که رأی‌شان مشخص نیست و بقیه این ایالت‌ها به طور سنتی یا جمهوری‌خواه‌اند یا دموکرات و عملا شش تا هفت ایالت سرنوشت انتخابات آمریکاه را مشخص می‌کند. از سوی دیگر صاحبان کارت الکترال در نهایت رئیس‌جمهور را مشخص می‌کنند؛ بنابراین سیستم انتخاباتی آمریکا دو مرحله‌ای است. برای مثال در دو انتخابات قبل هیلاری کلینتون سه میلیون رأی بیش از ترامپ آورد اما ترامپ کارت الکترال بیشتری داشت و رئیس‌جمهور شد. در مجموع وقتی از نظرسنجی سخن می‌گوییم یعنی مردم عادی چه رأیی داده‌اند و این در حالی است که مسئله کارت الکترال بسیار تعیین‌کننده است . »

وی ادامه داد: «درباره اینکه هریس یا ترامپ رئیس‌جمهور شوند، چه تأثیری بر ایران می‌گذارد، باید گفت که حتما هر فردی که در آمریکا رئیس‌جمهور می‌شود منافع کلان آمریکا را لحاظ می‌کند اما نمی‌شود انکار کرد که روش‌هایشان فرق می‌کند؛ به ویژه در سیاست خارجی آمریکا. حتما روش‌های آنها مشخصا در حوزه خاورمیانه تفاوت دارد و ایران هم بخشی از خاورمیانه است. هریس و ترامپ در تاکتیک تفاوت دارند. ترامپ بازرگان است و قبل از دوره ریاست‌جمهوری‌اش سابقه چندان سیاسی نداشت. در دوره‌اش هم بحران‌های زیادی برای آمریکا ایجاد کرد. ایران نمی‌تواند رفتارهای این فرد را در قبال خودش پیش‌بینی کند. برخی می‌گویند اگر او رئیس‌جمهور شود در چارچوب سیاست‌های کلان آمریکا عمل می‌کند اما مخالفت او با ناتو نشان داد که او می‌تواند از سیاست‌های کلان هم سرپیچی کند یا مخالفت‌هایش با پیمان‌های آمریکا با مکزیک و کانادا. برای ایران سخت است که با ترامپ کار کند. به نظر من کار کردن با هریس راحت‌تر خواهد بود زیرا او به هر حال حقوق خوانده است، تفاوت‌های حقوق بین‌الملل، حقوق خصوصی و عمومی را می‌داند و بر اساس یک نظم سیاسی مشخصی تا اینجا بالا آمده است.
هریس نسب به ترامپ چارچوب‌دار است. البته نمی‌شود گفت لزوما روی کار آمدن او برای ایران بهتر می‌شود یا نه زیرا بخشی از ماجرا هم به رفتار ما مربوط است که می‌خواهیم در قبال آمریکا چه موضعی داشته باشیم. »
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اسرائیل متحد استراتژیک آمریکاست. متحد استراتژیک یعنی هر دو طرف در عالی‌ترین سطح ممکن در همه زمینه‌ها داشته باشند. اسرائیل و آمریکا در عالی‌ترین سطح ممکن ارتباط دارند. با این وصف چه ترامپ و چه هریس برنده انتخابات شوند، تمام‌قد از سیاست‌های نتانیاهو حمایت می‌کنند؛ کمااینکه الان با وجود جنایات بی‌شمار اسرائیل بایدن تمام‌قد از این رژیم حمایت می‌کند اما به دلیل آنکه ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش خدمات بسیاری به اسرائیل کرد مانند به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل یا حمایت علنی از ادامه شهرک‌سازی‌ها نتانیاهو تمایل دارد که ترامپ رئیس‌جمهور شود اما اگر ترامپ رئیس‌جمهور شود این طور نیست که جنگی علیه ایران برپا شود و چنین پیش‌بینی‌ای عجولانه است».
بهشتی‌پور در پایان گفت: «اینکه آمریکا با حمله به تأسیسات نفتی و هسته‌ای ایران مخالفت کرد از سر دلسوزی برای مردم ایران نبود بلکه آمریکا می‌داند اگر به تأسیسات ایران حمله شود بازار نفت جهانی متشنج می‌شود و وقتی نفت قیمتش بالا برود، بنزین گران می‌شود. یکی از معیارهای مهم در آمریکا قیمت بنزین است. افزایش قیمت بنزین باعث سقوط دولت بوش پدر شد که مشکلات زیادی را برای آمریکا به وجود آورد. ترامپ در تبلیغات می‌گوید که باید به برنامه‌های هسته‌ای ایران حمله شود اما حتی اگر او هم رئیس‌جمهور بود، چنین موضعی را عملی نمی‌کرد ».

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=23757

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.