تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

اخبار ویژه

3

۲ طرز تهیه دسر کنافه پنیری ترکی

  • کد خبر : 3587
  • 08 آذر 1400 - 13:45
۲ طرز تهیه دسر کنافه پنیری ترکی
کنافه از خانواده دسر باقلوا عربی و باقلوای ترکی است. در ایران معمولا شیرینی کنافه در کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود، اما شما به راحتی می‌توانید این دسر بسیار لذیذ، سریع و کم هزینه را در منزل تهیه کنید.

به گزارش  آوای لطیف: کنافه از خانواده دسر باقلوا عربی و باقلوای ترکی است. در ایران معمولا شیرینی کنافه در کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود، اما شما به راحتی می‌توانید این دسر بسیار لذیذ، سریع و کم هزینه را در منزل تهیه کنید. ۲ طرز تهیه آسان طرز تهیه کنافه ترکی در فر یا بدون فر در ماهیتابه را در اینجا بخوانید.

کنافه یا کونفه چیست؟ «کنافه» به عربی و «کونفی» یا «کونفه» به ترکی با کادایف پنیری یا رشته شعریه است که علیرغم ریشه عربی‌اش بیشتر در کشور ترکیه و از زمان امپراطوری عثمانی برای سلاطین و پادشاهان آن دوره تهیه و سرو می‌شده است.

کنافه را در مراسم مذهبی مثل ماه رمضان و سایر ایام سال همراه سرشیر یا بستنی سنتی، تکه‌های موز و یک استکان شیر یا قهوه و چای میل می‌کنند.

طرز تهیه کنوفه

با تهیه کنافه ترکی به دو روش آسان همراه ما باشید.

مواد لازم تهیه کنوفه با رشته کادایف

  • رشته ترکی کادایف: ۳۰۰ گرم
  • پنیر ماسکارپونه یا پنیر لبنه: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • خامه صبحانه:۲۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا: به مقدار لازم
  • کره برای چرب کردن ظرف: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته یا پسته آسیاب شده: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کنوفه

  • شکر: ۲ لیوان
  • آب: ۵ لیوان
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: به مقدار دلخواه در صورت تمایل
  • عرق بهار‌نارنج یا گلاب: به میزان دلخواه در صورت تمایل

مراحل طرز تهیه کنافه با کادایف خشک

مرحله به مرحله با ما همراه شوید.

مرحله اول؛ طرز تهیه شربت دسر ترکی کنوفه

  • برای درست کردن دسر ترکی کنافه ابتدا شربت این دسر را آماده کنید. آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و به دمای جوش برسانید.
  • سپس شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود. حالا زعفران را اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا بجوشد و غلیظ شود.
  • شربت کنافه باید حالت شهد پیدا کند.  وقتی که شربت به حالت شهد رسید شعله گاز را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا خنک شود.
  • در صورت دلخواه کمی گلاب یا عرق بهارنارنج و مقدار کمی دارچین در انتهای آماده شده شربت به آن اضافه کنید تا شربت خوش عطر شود.

مرحله دوم؛ ریختن کره بن ماری شده روی رشته‌های کادایف

برای درست کردن شیرینی کنافه ترکی، رشته‌های کادایف را با دست کمی باز و خرد کنید. کره را به روش بن‌ماری آب کنید و روی رشته‌های کادایف بریزید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن زعفران به رشته‌های کادایف

دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ به مواد اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. رشته‌های کادایف باید کاملا به کره اغشته شوند.

مرحله چهارم؛ ریختن رشته‌های کادایف آغشته به زعفران و کره در پیرکس

کف و دیواره‌های یک ظرف پیرکس یا نچسب را که می‌خواهید کنافه را در آن درست کنید با کره چرب کنید و کمی زعفران دم‌کرده هم کف ظرف بریزید. نصف رشته‌های کادایف را ته ظرف بچینید. با دست یا کفگیر رشته‌ها را فشار دهید تا سطح رشته‌ها صاف و یکدست شود.

مرحله پنجم؛ ریختن پنیر خامه‌ای و پنیر پیتزا روی رشته‌های کادایف

در یک ظرف جداگانه پنیر خامه‌ای یا ماسکارپونه را با خامه مخلوط کنید. این کار را به آرامی و با حوصله انجام دهید. حالا ترکیب پنیر و خامه را روی رشته‌های کادایف بریزید و روی سطح پنیر و خامه، مقداری پنیر پیتزا بپاشید.

باقی‌مانده رشته‌ها را روی مواد فوق بریزید و دوباره با کف دست فشار دهید تا سطح آن‌ها هموار و یکدست شود.

مرحله ششم؛ قرار دادن کنافه در فر

فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بعد از ده دقیقه ظرف کنافه را در طبقه وسط فر بگذارید. ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان برای پخت کنافه کافی است.

در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله بالایی فر را هم روشن کنید تا سطح کنافه طلایی شود. وقتی که سطح شیرینی طلایی مایل به کمی قرمز شده ظرف را از فر خارج کنید.

مرحله هفتم؛ ریختن شربت سرد شده روی کنافه

به محض این‌که ظرف کنافه ترکی را از فر خارج کردید، شربت سرد شده را روی آن بریزید. کمی صبر کنید تا شربت به خورد رشته‌ها و مواد داخل کنافه برود سپس پودر پسته را به مقدار دلخواه روی کنافه ترکی بپاشید.

مرحله آخر؛ سرو کردن کنوفه ترکی با بستنی یا سرشیر

این دسر را باید گرم سرو کنید، چون در صورت سرد شدن این دسر پنیر میان آن سفت شده و طعم لذیذش را از دست می‌دهد با این‌همه برخی این دسر را به صورت سرد می‌پسندند. کنافه را در اصل با سرشیر، بستنیسنتی، شیر و موز سرد می‌کنند.

طرز تهیه کنافه پنیری بدون فر در ماهیتابه

اگر فر ندارید طرز تهیه کنافه ترکی بدون فر هم مرسوم است. برای این کار باید کنافه ترکی را در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم گاز درست کنید. در این صورت زمان مخلوط کردن رشته‌های کادایف با کره ذوب شده آن‌ها را روی گاز کمی با هم تفت دهید (پنج دقیقه کافی است).

می‌توانید برای شربت روی کنافه ترکی از شیر‌عسل استفاده کنید. در این صورت بهتر است از شیر عسل آماده استفاده کنید و قبل از استفاده آن را داغ کنید.

*برای مواد میانی این دسر می‌توانید از مغز پسته، مغز گردو خرد شده هم استفاده کنید.

*در صورت سرد شدن کنافه می‌توانید یک بار دیگر آن را در فر یا یک ماهیتابه کمی گرم کنید.

*در طرز تهیه کنافه پنیری با بستنی یا همان کنافه بستنی فقط کافی است بستنی آماده را همراه با کنافه سرو کنید.

*کنافه عربی به خصوص کنافه لبنانی در اغلب شهرهای بزرگ ایران در شیرینی‌فروشی‌ها، مغازه‌های باقلوا فروشی و کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود. طرز تهیه کنافه لبنانی مانند همان کنوفه ترکی است.

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=3587

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.