تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

اخبار ویژه

۲۲ اسفندآغاز ثبت نام انتخابات شوراهای شهر و روستا/ رویکرد رسانه آوای لطیف برای انتشار خبر کاندیدا برمبنای عملکرد و برنامه می باشد بنا به شنیده های آوای لطیف مبنی بر آغاز انتصابات محقق شد: با حکم‌ استاندرگیلان سرپرستان معاونت روابط عمومی استانداری، معاونت برنامه ریزی فرمانداری تالش و بخشداران دیلمان و رودبنه منصوب شدند حق شناس استاندار گیلان ضمن دلجویی از فعالان رسانه : اصحاب رسانه کار خود را به درستی انجام می‌دهند/خبرنگاران به دو روی یک سکه نگاه می‌کنند/دلیل نمی شود یک مسئول دولتی از الفاظ ناشایست استفاده کند اقدام انقلابی حق شناس استاندار گیلان‌پس از بی احترامی فرماندار انزلی به رسانه ها: محمد پور خوش سعادت برکنار، بابک شکوهی راد سرپرست فرمانداری انزلی شد دو انتظار اصحاب رسانه؛ عذرخواهی فرماندار انزلی و عزل فوری ایشان توسط استاندار گیلان/ آری بعضی ها را بایدگاز گرفت/ گاز گرفتم گازم خریدار داشت واکنش دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات فرماندار انزلی درباره خبرنگاران:رسانه‌ها و خبرنگاران، وظیفه‌شان روشنگری و مطالبه گری‌ست. نقد و پرسشگری آنها نه «گازگرفتن» و یا هر عبارت توهین‌آمیز دیگر، بلکه تلاش برای شفافیت و پاسخگویی است

2

بنيانگذار و پدر جراحي قلب باز در جهان

  • کد خبر : 23545
  • 30 مهر 1403 - 19:57
بنيانگذار و پدر جراحي قلب باز در جهان
بيمار٬ يك كودك يك ساله مبتلا به بيماري مادرزادي نقص ديواره بين بطني بزرگ بود. در زمان عمل جراحي جهت حفظ عملكرد گردش خون كودك٬ از پدر وي كه از نظر گروه خوني مشابه فرزندش بود استفاده شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آوای لطیف:دكتر حسين شهزادي – فوق تخصص قلب كودكان – مركز قلب شهيد رجايي نوشت: ۷۰ سال قبل در ۲۶ ماه مارس سال ۱۹۵۴ ميلادي٬ اولين عمل جراحي قلب باز در جهان با استفاده از روش “جريان خون متقاطع” (Cross Circulation) يا به عبارتي ماشين قلب و ريه بيولوژيك (Biologic heart-lung machine) توسط دكتر كلارنس والتون لايلهي و تيمش در بيمارستان دانشگاه مينه سوتا آمريكا با موفقيت انجام شد.
در اين روش منحصر به فرد و استثنايي و در زماني كه هنوز ماشين قلب- ريه مصنوعي اختراع و ساخته نشده بود٬ جهت انجام جراحي قلب باز٬ از سيستم گردش خون طبيعي يك فرد بزرگسال جهت حفظ عملكرد گردش خون بيمار در زمان جراحي قلب باز استفاده شد.
بيمار٬ يك كودك يك ساله مبتلا به بيماري مادرزادي نقص ديواره بين بطني بزرگ بود. در زمان عمل جراحي جهت حفظ عملكرد گردش خون كودك٬ از پدر وي كه از نظر گروه خوني مشابه فرزندش بود استفاده شد. با استفاده از لوله هاي وريدي و شرياني كه در وريد و شريان ناحيه كشاله ران پدر تعبيه شدند٬ كار حمايت گردش خون كودك بيمار در هنگام جراحي قلب انجام شد. در حقيقت در زمان جراحي قلب كودك٬ كار قلب و ريه وي را سسيتم گردش خون پدرش حمايت و انجام مي داد. بستن سوراخ بين بطني در طي ۱۹ دقيقه با حمايت گردش خون پدر انجام شد و اين كودك ۱۱ روز زنده ماند ولي بر اثر عفونت ريه فوت شد.
یک هفته بعد، دکتر لایلهی و تیمش با موفقیت یک سوراخ بين بطني بزرگ را در یک پسر ۴ ساله با استفاده از همين تکنیک بستند. این بیمار دوم زنده ماند و توانست در سن ۴۸ سالگی در جشن تولد ۸۰ سالگی دکتر لایلهی در اکتبر ۱۹۹۸ شرکت کند.
در مدت زمان بین ماه مارس سال ۱۹۵۴ و ماه مي سال ۱۹۵۵، دکتر لایلهی و تيمش٬ ۴۵ کودک را با استفاده از تكنيك گردش خون متقاطع جراحی کردند. اين كودكان مبتلا به بيماري هاي مادرزادي قلبي سوراخ بين بطني بزرگ٬ بيماري تترالوژی فالوت و نقایص کانال دهلیزی- بطنی بودند. شایان ذکر است علي رغم احتمال خطر و مرگ هم بيمار و هم فرد حمايت كننده با اين روش٬ ولي از این ۴۵ کودک٬ ۲۸ كودك پس از جراحي قلب با حال عمومي خوب از بیمارستان ترخیص شدند و ۲۲ كودك٬ يعني حدود ۵۰ درصد از آنها توانستند تا ۳۰ سال بعد هم زنده و سالم بمانند. اين روش جراحي قلب باز در سراسر جهان به عنوان يك شاهكار جراحي مطرح شد.
پس از ساخت و به كارگيري موفق ماشين قلب – ريه مصنوعي در انجام جراحي قلب باز در ماه مي سال ۱۹۵۵ در مايو كلينيك آمريكا٬ دکتر لایلهی و تيمش انجام جراحي قلب باز با استفاده از تكنيك گردش خون متقاطع را كنار گذاشتند. اين روش استثنايي و شاهكار جراحي قلب باز در تاريخ پزشكي جهان جاودانه شد و سرآغاز عصر نوين جراحي قلب باز در جهان شد.
تيم جراحي دکتر كلارنس والتون لایلهی در بيمارستان دانشگاه مينه سوتا عبارت بودند از جراحان مشهور:
دكتر ريچارد واركو (Richard Varco)٬ دكتر هربرت واردن (Herbert Warden) و دكتر مورلي كوهن (Morley Cohen).
اين تيم جراحي در سال ۱۹۵۵ ميلادي جايزه پزشكي بسيار معتبر لاسكر(Lasker award) را به خود اختصاص دادند.

لینک کوتاه : https://avayelatif.ir/?p=23545

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.